Your ears love us.

Achter de schermen bij Pluggerz: Productie afdeling

Achter de schermen bij Pluggerz: Productie afdeling

01 juni 2016 | Madelon te Lintum

Als vervolg op onze vorige blogpost interviewden wij vandaag nog een werknemer van onze productie afdeling: Helma van der Logt. Ze woont in Doetinchem en is 58 jaar, wat haar de ‘Senior’ van de afdeling maakt. In 2012 is ze begonnen met werken voor Pluggerz, destijds nog extern bij de Wedeo. Sinds vorig jaar werkt ze intern bij Pluggerz via Laborijn.

Sociale contacten

Intern werken bij Pluggerz brengt voor Helma veel voordelen met zich mee. ‘’Het is veel fijner om echt bij het bedrijf zelf te werken. Het zorgt voor een veel betere band met de collega’s omdat je echt als een team werkt. Je leert elkaar echt kennen en komt erachter hoe een persoon in elkaar zit. Dit maakt het werk echt aangenaam. Ook is het hier veel rustiger, waardoor je je veel beter kunt concentreren.’’

Geduld

Helma werkt 20 uur per week op maandag, dinsdag en woensdag, in die tijd buigt ze ongeveer 2.000 slangetjes voor gehoorbeschermers. ‘’De slangetjes zijn over het algemeen van PVC, deze buig ik en verhit ze met een föhn op 190 graden Celsius. Als ze op je juiste manier gebogen zijn laat ik ze afkoelen op een mal. Daarna worden ze op maat gesneden door een collega.’’ Ze laat weten dat alle slangetjes op de zelfde manier gebogen moeten worden. ‘’Dit werk is op mijn lijf geschreven omdat het gewoon heel veel geduld vergt, en laat ik dat nou net hebben!’’

Ingespeeld op elkaar

Helma laat ons weten dat de groep goed op elkaar is ingespeeld. ‘’Wij doen eigenlijk alles wat noodzakelijk is hier. Dat zorgt voor veel afwisseling en gevarieerd werk. We helpen elkaar, dat zit ook in onze groep. Dit zorgt er ook voor dat het proces soepel verloopt. Zo hoef je je eigenlijk ook nooit te vervelen hier.’’

Computeren

In haar vrije tijd is Helma graag bezig met computeren. ‘’Ik heb allemaal foto’s van vroeger in-gescand, hier maak ik dan allerlei leuke collages van op de computer. Ik ben ook bezig met het maken van een stamboom. Ik wil uitzoeken hoe het verleden van mijn familie er uit zag en meer over mijn familie te weten komen. Dit vind ik leuk om dan weer aan mijn kinderen en kleinkinderen door te geven.’’ Ook laat ze weten dat ze bezig is met het maken van een collage voor Pluggerz, deze komt dan uiteindelijk op de werkplek te hangen.