Your ears love us.

DJ Danjah: Horen waar je mee bezig bent

DJ Danjah: Horen waar je mee bezig bent

27 juli 2016 | Madelon te Lintum

Dj Danjah is DJ, producer en evenementenorganisator. Als oprichter en resident van het succesvolle YummYumm-concept weet Danjah hoe een goed urbanfeest gebouwd moet worden. Voor Pluggerz beantwoordde hij een paar vragen omtrent gehoorbescherming.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Pluggerz en welke gehoorbescherming draag je zelf?

Eigenlijk heb ik altijd gehoorbescherming gedragen, ik raakte ze alleen vaak kwijt. Via een kennis die bij Beter Horen werkt ben ik in aanraking gekomen met Pluggerz. Ik heb Pluggerz benaderd en zo is het gaan rollen en zijn we tot een mooie deal gekomen.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om gehoorbescherming te dragen?

Omdat ik in het verleden wel eens vaker ‘onbeschermd’ gedraaid heb, heb ik wel eens last van die vervelende piep. Ik draag mijn Pluggerz om die piep te voorkomen en om er voor de zorgen dat het in ieder geval niet erger wordt.

Hoe lang gebruik jij je Pluggerz Custom-Fit nu al en hoe vaak draag jij je Pluggerz gemiddeld?

Ik gebruik al circa 8 à 9 jaar gehoorbescherming. Sinds één jaar draag ik de Custom-Fit Pluggerz. Ik draag ze natuurlijk altijd als ik draai, dus dit is 2 of 3 keer per week. Ze zitten samen met mijn USB in een tasje zodat ik ze nooit vergeet.

Hoeveel decibel produceer je tijdens het draaien?

Dat is per zaal verschillend en het wordt natuurlijk per box ge-limit. 100 DB is toegestaan, maar het is dan eigenlijk al wel noodzakelijk om gehoorbescherming te dragen.

Waarom zijn Custom-Fit Pluggerz zo belangrijk als DJ zijnde?

Het is belangrijk om de juiste gehoorbescherming te dragen, want muziek is tenslotte je werk. Ook kan ik als ik mijn Pluggerz draag mijn koptelefoon veilig gebruiken. Maatwerk is belangrijk omdat je er gewoon geen last van wil hebben.

Dragen jouw mede-Dj’s ook al gehoorbescherming? Merk je ook dat er steeds meer awareness omtrent gehoorbescherming ontstaat?

Ik denk dat 70 procent van mijn mede-DJ’s geen gehoorbescherming draagt. In het hogere segment is dit natuurlijk wel het geval. Je ziet wel dat de standaard verandert en dat er meer bewustzijn rondom gehoorbescherming en gehoorbeschadiging ontstaat. Steeds meer mensen zien het belang ervan in en vragen mij ook daadwerkelijk hoe ik aan mijn Pluggerz kom.

Merk je verschil in de geluidsbeleving wanneer je met of zonder Pluggerz luistert/draait?

Natuurlijk merk je dat. Maar het is een kwestie van aanpassen. Als ik ze een half uurtje in heb gehad zijn mijn oren er weer aan gewend en draai ik net zo prettig als voorheen.

Kun jij nu nog zonder het gebruik van Pluggerz Custom-Fit?

Dat doe ik niet meer. Als ik dan s ’morgens op sta heb ik het gevoel dat ik een kater heb. Ik ben vaak bezig met evenementen die duren van 23.00 tot 5.00. Je gehoor wordt dan gewoon erg lang blootgesteld en harde muziek. Zonder gehoorbescherming krijg je daar gewoon een immense druk op je oren van.

Zie jij het gebruik van gehoorbescherming toenemen in de toekomst?

Ja, er ontstaan steeds meer awareness rondom gehoorbescherming en de daadwerkelijke gevolgen. Als DJ is het gewoon erg belangrijk om goed te horen waar je mee bezig bent. Voor luisteraars is het natuurlijk ook erg belangrijk om beschermd te genieten van muziek!

Meer weten over Danjah en zijn muziek? http://danjahproductions.com/