Your ears love us.

DJ MitchL: Het belang van gehoorbescherming voor DJ's!

DJ MitchL: Het belang van gehoorbescherming voor DJ's!

03 augustus 2016 | Madelon te Lintum

Mitchel (1997) is een van de DJ’s die wij sponsoren. Ook hem vroegen wij om zijn mening tegenover gehoorbescherming te uiten.

Gehoorschade

‘’Al op vrij jonge leeftijd (12) werd ik op het belang van goede gehoorbescherming gewezen op de Pioneer DJ School waar ik de fijne kneepjes van het "DJ vak" leerde van o.a. DJ's/Producers DJ José, JoeySuki, Awiin, Rexon en Davis Stellar. Het viel mij echter in de praktijk op dat zowel bezoek(st)ers van feesten/festivals als DJ's zelf eigenlijk zelden of nooit gehoorbescherming droegen. Daarop heb ik mij wat verdiept in de materie en ik schrok van de schrikbarende cijfers en de ernst van, doorgaans onherstelbare en permanente, gehoorschade. Zo komen er jaarlijks +/- 25.000 (!!) jongeren bij met gehoorschade en hebben DJ's als bijvoorbeeld Hardwell, permanente gehoorschade opgelopen door de jaren heen. Gehoorschade wordt zelfs de nieuwe epidemie genoemd onder jongeren.’’

De ideale oplossing

‘’Ik heb voor mezelf al jaren geleden de keuze gemaakt om gehoorbescherming te dragen tijdens mijn sets en als ik feesten/festivals bezoek en dat bevalt me uitermate goed. Door de kwaliteits-oordoppen op maat van Pluggerz met muziekfilter, hoor ik nog steeds exact wat ik doe tijdens het beatmatchen van tracks, voel ik toch de heerlijke bass en als iemand tegen me praat kan ik dat gewoon verstaan, de ideale oplossing dus. Natuurlijk was het even wennen in het begin maar ik zou nu nooit meer zonder willen....of kunnen!’’

Verantwoorde feesten

‘’Met mijn eigen concept voor jongeren van 12 t/m 17 jaar geven we voorlichting over het risico op gehoorschade en wat je er preventief tegen kunt doen, dit doen we in nauwe samenwerking met de Nationale Hoorstichting, hun jongerenplatform Oorcheck.nl en oordoppenfabrikant en sponsor Pluggerz. Op deze manier hopen wij de jeugd te bereiken en in te laten zien hoe belangrijk goede gehoorbescherming is en dat je met de juiste bescherming toch gewoon kan genieten van de muziek en de social talk met je vrienden en vriendinnen.’’

Meer informatie over de "Verantwoorde Feesten" met aandacht en handvatten voor gehoorbescherming op www.verantwoordefeesten.nl en over DJ MitchL op www.djmitchl.com.