Your ears love us.

Pieter Gabriel: Jong geleerd is oud gedaan

Pieter Gabriel: Jong geleerd is oud gedaan

21 juli 2016 | Madelon te Lintum

Pluggerz sponsort een aantal DJ’s, waaronder Pieter Gabriel. Hij is pas 11 jaar en daarmee de jongste DJ en producer die Pluggerz sponsort. De samenwerking tussen Pieter Gabriel en Pluggerz bestaat inmiddels al 1,5 jaar, want je kan eigenlijk nooit vroeg genoeg beginnen met het beschermen van je gehoor.

Muziekstijl en evenementen

De muziekstijl van Pieter Gabriel rijkt tot een wijdte van electro house, progressive house, deep house, tech house en EDM. Zijn publiek is dan ook vrijwel altijd ouder dan hij zelf is. Zelf vindt Pieter Gabriel dit natuurlijk hartstikke stoer!

Voor zijn leeftijd draaide hij al op grote evenementen zoals Amsterdam Dance Event, Sail Amsterdam,  Budha to Budha Embrace Live Party, Westlandse Cross en hij draaide de closing-set in Pekingtuin op Koningsdag in Baarn voor 3.000 man. ‘’Op zulke grote evenementen is het erg belangrijk om je gehoor goed te beschermen omdat de muziek gewoon zo hard gaat!’’

Talent Experience

In februari 2016 nam Pieter Gabriel deel aan de ArmadaMusic Talent Experience, hij werd geselecteerd met +/- 90 anderen. Hij volgde daar een masterclass van Armin van Buuren en Eelke Kleijn.

Wij vroegen hem hoe hij muziek selecteert voor sets die hij draait. ‘’Ik heb een map, daar stop muziek in die ik vet vind. Deze zal ik dan misschien draaien. Aan de hand van de reactie van het publiek kies ik dan wat ik draai.’’

Carrière en school

Ook vroegen we Pieter Gabriel hoe het combineren met school gaat. ‘’Dat gaat wel goed. Natuurlijk kan ik niet altijd elk evenement aannemen, ook al doe ik dit het liefst wel. Het voorjaar en met name de zomer is voor mij het drukst. Het komt dan wel eens voor dat ik een paar keer per week mag draaien maar dan heb ik natuurlijk vakantie.”

Eén keer in de 3 weken gaat Pieter Gabriel naar de DJ school in Amersfoort en om de week volgt hij produceer lessen. ‘’Uiteraard gebruik ik mijn Pluggerz dan ook!’’ Dit doet hij met mede DJ’s van zijn leeftijd.

Toekomst

‘’Mijn idool is toch wel Afrojack, uit zijn muziek haal ik veel inspiratie. Ook zijn Armin van Buuren, Martin Garrix en Tiësto mijn voorbeelden. Met hen zou ik natuurlijk wel een plaat willen produceren.’’ Draaien op Sensation is zijn grootste droom, wij hopen natuurlijk dat deze in de toekomst in vervulling zal gaan.