De festival survivalgids

9 jul 2024

Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of dit je eerste keer is op zo’n muziekspektakel, goed voorbereid zijn is essentieel voor een geweldige tijd. Met deze lijst van onmisbare items en tips zorg je ervoor dat je festivalervaring onvergetelijk wordt.

1. Wees voorbereid op het weer

Extra zeil

Duurt het festival meerdere dagen en ga je kamperen op het festivalterrein? Het weer is verraderlijk en kan snel omslaan. Zorg voor extra zeilen om je tent droog te houden bij regen. Ook handig als schaduwdoek bij felle zon!

Zonnebrand en zonnebril

Niks lekkerder dan goed weer tijdens het festival! Zonnebrand en een zonnebril zijn beiden absoluut onmisbaar bij zonovergoten dagen.

Regenkleding

Zelfs bij een mooie weersvoorspelling kunnen onverwachte buien je verrassen. Neem je regenkleding mee en blijf lekker droog.

Miniventilator

Bij warme dagen kan een miniventilator voor wat verkoeling zorgen. Het is een klein, maar effectief middel tegen de hitte.

 

2. Niet vergeten...

Heuptas

Een heuptas is superhandig om je belangrijkste spullen in mee te nemen, zoals je telefoon, portemonnee en zonnebrandcrème. Je hebt je handen vrij en je spullen zijn veilig bij je.

Telefoonoplader en powerbank

Uiteraard heb je je telefoon bij je om in contact te blijven met vrienden en om foto's te maken. Je wilt dus niet met een lege batterij zitten! Vergeet daarom niet je oplader en een volledig opgeladen powerbank mee te nemen.

Persoonlijke hygiëne

Hygiëne staat op een festival meestal niet bovenaan de prioriteitenlijst, maar met een paar extra spullen kom je al een stuk frisser voor de dag. Droogshampoo, handgel (voor het geval de handzeep bij de toiletten op is) en babydoekjes zijn handig voor een snelle opfrisbeurt.  

Gehoorbescherming

Bescherm je oren zodat je veilig kunt genieten van de muziek op het festival. Vergeet daarom je oordoppen niet! Wil je de beste kwaliteit muziek? Kies dan in elk geval voor oordoppen met een muziekfilter.

 

3. Comfortabel slapen

Ga voor een slaapmatje!

Een goede slaapzak en een lekker matje zijn cruciaal voor een goede nachtrust. Een luchtbed kan ook, maar dat is wel zwaarder en neemt meer ruimte in beslag.

Oordopjes en oogmasker

Niet alleen op het festivalterrein, maar ook op de camping zijn oordoppen een must. In onze webshop vind je speciale Sleep-oordoppen om goed te kunnen slapen in een rumoerige omgeving. Een oogmasker helpt je om 's ochtends langer te slapen ondanks het vroege daglicht.

 

ENJOY!

En dan nog het allerbelangrijkste… Vergeet vóóral niet te genieten! Voor je het weet, is het voorbij en blijven er alleen maar herinneringen en wat wazige foto’s over.