Afdrukmaterialen

Een goede afdruk begint met goed afdrukmateriaal. Akouz Light, Medium en Heavy afdrukmaterialen zijn speciaal gemaakt voor digitale productie en worden gebruikt met het Automix 2 mengpistool.

Onze productieafdeling kent de eigenschappen en werking van deze afdrukmaterialen. De order die de audicien plaatst samen met de keuze voor het juiste afdrukmateriaal bij het gehoorverlies maakt dat onze maatwerkproducten de optimale pasvorm krijgen. Daarbij is het afdrukmateriaal aantrekkelijk in de markt gezet en eenvoudig te bestellen via het klantenportaal.

Akouz Light

Afdrukmateriaal met een lage viscositeit en lage drukopbouw. Geschikt voor lichte gehoorverliezen ≤ 40 dB. Dit materiaal geeft een hoog draagcomfort en is uitermate geschikt voor oorstukjes waarvoor minder afsluiting vereist is.

Voor CIC en IHO toestellen, exostosen, microtie, Deep-Fit afdrukken, kinderaanpassingen. Uitgehard 33 Shore*.​

Akouz Medium Rapid

Dit afdrukmateriaal is geschikt voor gemiddelde gehoorverliezen ≥ 40 dB ≤ 70 dB, waarbij een goede afsluiting is gewenst. Het materiaal is een ‘Rapid’ variant; dit houdt in dat de afdruk in slechts 90 seconden uithardt. Daarnaast verkleurt het materiaal tijdens het uitharden van blauw naar wit, zodat u precies kunt zien wanneer de afdruk gereed is.

Voor IHO en AHO toestellen en RIC toepassingen (m.u.v. Deep-Fit, gebruik hier Light). Uitgehard 33-28 Shore*.​

Akouz Heavy Rapid

Geschikt voor zwaardere verliezen ≥ 70 dB  en elke vorm van gehoorbescherming. Akouz Heavy is een ‘Rapid’ variant: de afdruk hardt uit in slechts 90 seconden. Het materiaal heeft een hoge viscositeit, is drukopbouwend en geeft een volle afdruk voor extra goede afdichting.

Voor AHO toestellen en gehoorbescherming. Uitgehard 36-38 Shore*.

 

Een goede afdruk is het halve werk: waar let u op?

De 2e knik bevat de belangrijkste informatie in een afdruk, met name voor sterke toestellen en gehoorbeschermers. Plaats de afdrukpad voorbij de 2e knik. Let er op dat het afdrukmateriaal goed aansluit op de 2e knik en het oor overal goed is geraakt. Zorg ervoor dat er in de gehoorgang geen haartjes ziten, dit beperkt de afsluiting. De afdruk mag geen luchtbellen bevatten.

De laborant kan in combinatie met de gegevens van de bestelbon de lengte van de helix in het oorstukje bepalen. Hiervoor is het belangrijk dat de volledige helixpunt zichtbaar is in de afdruk. Alleen door te weten waar de punt daadwerkelijk eindigt kunnen we een goede aanpassing maken.  Zo zorgen we ervoor dat het oorstukje zo stabiel mogelijk in het oor komt te liggen, zonder dat deze uit het oor kan vallen.

Het overgangsdeel van de tragus naar de helixbrug is noodzakelijk voor de laborant om de juiste stand van de (bol)nippel, doorgetrokken slang of RIC snoertje te bepalen.

* tijdens het gehele proces van uitharding van de afdrukmaterialen varieert het aantal Shore, maar uiteindelijk is het materiaal uitgehard de aangegeven hardheid (Shore).